Omalla pihamaalla ei raparperia kasva, mutta sain vinguttua itselleni muutaman varren.
Joten heti piirakanpaistopuuhiin.
Tässä tulee yksi mun lempparipiirakkaohjeista. Ja aivan törkeen helppo tehdä!
Raparperi-Marenki-piirakka
Pohjaksi käypi ihan kaupan valmistaikina. Itse kyllä valmistin sen itse ihan perusohjeella.
Se painellaan voideltuun vuokaan, pistellään haarukalla muutama reikä ja uuniin paistumaan 225 asteeseen n. 7 minuutiksi.
Sitten täyte johon tulee:
Raparperia
3 dl vettä
4 rkl maizenaa
3 keltuaista
1 dl sokrua
1 rkl voita
Keitä raparperi-biitit muutaman minuutin vedessä. Nosta veks. Sekoita loput aineet keitinveteen (annoin jäähtyä kädenlämpöiseksi)
Keittele silleen että pulpahtaa muutaman kerran ja sitten kattila pois liedeltä jäähtymään.
Keittele silleen että pulpahtaa muutaman kerran ja sitten kattila pois liedeltä jäähtymään.
Sitten marenki, valkuaiset ja sokeri vatkataan kovaksi vaahdoksi. ei tule niin kovaa vaahtoa kuten esmeks Pavlovaa tehdessä.
Kiisseli tyrkätään esipaistetun pohjan päälle, sitten ne keitetyt raparperin palat (voi sirottaa vähän sokrua päälle) sen päälle marenki ja uuniin muutamaksi minuutiksi.
Voila. ihan lempparipiirakkaa.
Nam! Tätä täytyy kokeilla.
VastaaPoista