16.2.2011

Keittiömme

Jo kolmatta päivää jumissa sisätiloissa järkyttävän pakkasen vuoksi!
Ei kai sitten muuta tekemistä kuin hinkata keittiötä puhtaaksi. Jos joku olisi nähnyt, kun täällä hinkkasin laattojen saumoja hammasharjalla puhtaaksi, olisi varmaan soittanut valkotakkiset paikalle :)

Nyt kun kerrankin keittiö on siisti, esittelenpä sen sitten teillekkin.

Keittiö on todella pieni ja säilytystilaa vähän. Tuo vähän haastetta että saa kaikki siististi paikoillensa ja pöytätason pidettyä siistinä. Kateellisena katselen muitten blogeissa kun pöytätasot ovat tyhjänä, ei onnistu meillä.

Yläkaapit ovat Capuccinon värisiä ja alakaapit valkoiset. Työtasot laminaattia, joka on meille materiaalina paras. Kokopuu ei anna näin paljon anteeksi.


Vitriinin päällä säilytän kaikkia mun tärkeitä retro-aarteita.


Tämän purkin näin huuto.netissä, en voinut vastustaa. Värikin on ihanan turkoosi.


Hella ja liesituuletin on rosteria ja muut koneet valkoisia.
Muuten, meidän uuni hajosi eilen, luultavasti on vastukset menneet, kun ei lämmitä uunia. Täytyy pitää peukkuja ettei ole kallis paukku....


Jääkaapin ovessa on kunniapaikalla muisto rakkauden kesästä 2010 :)


Altaaksi valitsimme Stalan Combon. On ollut kyllä hyvä, tarpeeksi iso uuninpeltien pesua varten ja mukana tulleet lisähärpäkkeet olleet kivoja, esmes tuo lävikkö ja sen alle lisäallas.


Pitsikorissa säilyy tyhjät pullot ja astianpesuaineet. Fairyn retropullo on kylläkin paraatipaikalla.


Jääkaapin takana oleva nurkkaus on kyllä hieman epäkäytännöllinen, mutta täällä säilyy hiilihapotuskone sekä kahvinkeitin.


Yritän taas kasvattaa yrttitarhaa, tappotaitoni tuntien nämä on dead kahdenviikon päästä.


Lehtien säilytystelineenä toimii vanha viinilaatikko.


Sipuleita säilötään retro-vaa´assa.


Vaikka meillä ei leipää syödäkkään, leipälaatikko sen olla pitää.  Sinne saa piiloon lisää tavaraa :=) 

Sen näköisessä köökissä siis kokkailen ja leivon. Jos joskus onni sua, ja pääsen rakentamaan omaa taloa, keittiöstä kyllä tulee ihan järkyttävän kokoinen tila saarekkeineen :)
Sitten voi leipoa tilauskakkujakin enempi, tässä nykyisessä leipominen on ihan järkyttävän ahdasta.

Voe voe, pakkanen laske jo. Eihän tätä kestä kukaan.

5 kommenttia:

  1. Löytyihän näille kaameille pakkaspäiville jotain positiivistakin! Kun ei voi pihalla olla, niin sisätilat kiiltää ja keittiösi todellakin kiiltää.

    Ihana teidän pieni keittiö ja mansikkana kakun päällä on tuo punainen valaisin! :)

    Retrovaaka on mieletön! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva keittiö! Tosi tarkkaan luen nykyisin kaikki keittiöpostaukset, sillä mielessä siintää keittiöremppa. Pari kysymystä: Mistä tuo kaunis lamppu on hankittu (ruokapöydän yllä oleva?) Onko rosterinen liesituuletin ja hella vaikea pitää puhtaana?

    VastaaPoista
  3. Teillä on niin söpön pikkukeittiö, tykkään!! Valoisa!! Ja pöytäkin sopii kivasti olemaan.

    Pakkanen on rajoittanut minunkin ulkoilua. Lauhtuis vähän että pääsisin lenkille.

    Kivaa iltaa sulle.

    VastaaPoista
  4. Quu, kiitos! On ollut ajatuksena maalata tuo lamppu valkoiseksi. Väritys on ollut keittiössä aiemmin punainen, ja nyt olen vaihtanut sen turkoosiksi ja v-siniseksi. Mutta nyt näitä kuvia katsoessani, se punainen lamppu sopiikin ihan kivasti..hmm taidan vielä jättää maalaamatta.

    Marita: On ihan Ikean lamppu. Ostettu vuonna yx ja kax, en tiedä onko heillä enää tuota valikoimissa. Mut halpa oli, ja on ollut meillä ainaki 5 v. Ja käy edelleen. Hyvät kaupat oli :)
    Liesituuletin on varmaan tuosta putkiosasta pyyhitty 4 vuoden aikana se 4 kertaa...ja hyvin kiiltää, hih. Keraaminen taso on tietenkin hieman työläämpi pitää puhtaana kun tavishella mutta on se sen arvoinen. Ja kun on oikeat puhistusaineet. Sekä tuleepa se pyyhittyä joka ruuanlaitto-kerran jälkeen. Toisin kun tavallisen hellan kanssa.
    Uunin ovi on kanssa tälläseen sottaperheeseen hyvä, ei näy hirveesti edes taaperoiden tahmatassujen sotkut. Suosittelen.

    Liisa: Kiitokset kovasti. Pöydän kanssa oli vähän ongelmia kun tuohon mahtui vain 150 cm pituinen. Missään ei ollut valmiina sen kokoisia, piti tilata mittatilauksena, mutta hyvä pöytä on ollut. Lapset on hakanneet lautasilla ja lusikoilla, eikä naarmut kamalasti näy. Nyt vaan kun saisin valita, ottaisin sen ihanan valkoisen....

    VastaaPoista
  5. Ihanan puhdas ja siisti keittiö! Kivoja esineitä ja komeat yrtit! Meillä ei ole keittiö ikinä kuvauskunnossa vaikka päivittäin yritän putsata ja tyhjentää työpöytiä, aina näyttää ihan kamalalta :D Meillä keittiö tuli valmistalopaketin mukana ja siihen ei voinut juurikaan vaikuttaa joten on kyllä kaukana unelmakeittiöstä, vaikka en muutenkaan mikään innokas kokki ole :P

    VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...