Kyllä noiden lasten kanssa täytyy kokoajan keksiä jos jonninmoista ratkaisua.
Tällä kertaa piti keksiä ratkaisu ulko-oven pikkuikkunaan.
Olen aivan käsi ompelushommissa, sen te jo tiedätte. Joten värkkäsin sohvanverhoomisesta ylijääneestä kangastilkusta KÄSIN ommellen pikku verhosen ja viritin sen kuminauhan sekä nastojen varaan. Heh...mut onpahan itse tehty.
Äh kun tuli huonolaatuisia kuvia, pimeätä eteistä on vaikea kuvata...ja eipä tuo meikäläisen kamerakaan ole mikään järkkäri-ihme...
Olen tässä tiukistellut syömisten kanssa. Tämä +20 kg mitä ruhossa on ylimäärästä alkoi vihdoin ja viimein ahdistaa KUNNOLLA.
Eilen tyttö meni pitkästä aikaa mummolaan yökylään, ja me sitten ajateltiin vähän relata ja syödä jotain kunnon ruokaa. Nautittiin illalliseksi pinaatti-basilika-lohta, lantturanskiksia, valkosipulineulapapuja ja huuhdottiin mättö alas Vinho Verdellä. Oli kyllä ihan ravintolatason annos, vaikka itse sanonkin!
Eli laihaamallakin voi syödä hyvin :)
Edit.
Kysyttiin reseptiä loheen, joten laitan sen tähän loppuun. Itse käytin pakaste-pinaattia, kevätsipulin sijasta normisiblaa ja puolet parmesan-raasteesta laitoin normi juustoraastetta.
Pinaatti-basilikalohi
Herkullinen vihreä kalaruoka neljä annosta600 g merilohifileetä
300–400 g tuoretta pinaattia
1 nippu basilikaa
1–2 kevätsipulia
2–3 rkl voita
3 dl parmesaania raastettuna
2 dl kuohukermaa
Maldon-suolaa
valkopippuria myllystä
300–400 g tuoretta pinaattia
1 nippu basilikaa
1–2 kevätsipulia
2–3 rkl voita
3 dl parmesaania raastettuna
2 dl kuohukermaa
Maldon-suolaa
valkopippuria myllystä
Revi pinaatista varret pois. Laita kasariin ja keitä suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia. Purista vesi pois ja leikkaa “kakku” siivuiksi. Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Silppua
basilika hienoksi ja sekoita siitä pinaatin, parmesaanin, sipulin ja kerman kanssa tahna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa lohesta annospalat kullekin ruokailijalle. Anna lohen kaikille pinnoille väriä pannulla. laita lohenpalat uunivuoalle ja levitä tahna päälle. Laita 220-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi. Asettele uusia perunoita siivuina lohen alle. Aseta kala päällimmäiseksi. Nauti kuivan raikkaan valkoviinin kera.
Vinkki: jos tuoretta pinaattia ei saa, niin käytä pakastealtaasta löytyvää pinaattia.
Lähde: Antti Vahtera & Visa Nurmi: Likivihreät (Otava 2003)
basilika hienoksi ja sekoita siitä pinaatin, parmesaanin, sipulin ja kerman kanssa tahna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa lohesta annospalat kullekin ruokailijalle. Anna lohen kaikille pinnoille väriä pannulla. laita lohenpalat uunivuoalle ja levitä tahna päälle. Laita 220-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi. Asettele uusia perunoita siivuina lohen alle. Aseta kala päällimmäiseksi. Nauti kuivan raikkaan valkoviinin kera.
Vinkki: jos tuoretta pinaattia ei saa, niin käytä pakastealtaasta löytyvää pinaattia.
Lähde: Antti Vahtera & Visa Nurmi: Likivihreät (Otava 2003)
:D Hah, hyvä juttu toi verho!
VastaaPoistaVitsit kun tuli nälkä.. ja mää en muka aamuisin syö! Kyllä söisin, jos tollainen lautanen eteen nostettaisi :P
Heh, naurattaa tuo vessajuttu :D
VastaaPoista:D Jaa, ettei vessassa käynti voisi olla jännää! Mutta hieno verho, ihan kuin olisi alun perinkin suunniteltu tuohon ;)
VastaaPoistaJa tsemppiä tiukisteluun, meillä on samainen projekti käynnissä - aluksi yritetään saada 5 kiloa putoamaan vuoden loppuun mennessä, ihan vain ruokatapojen muutoksella, annoksia pienentämällä ja vähän liikuntaa lisäämällä... Toiveissa olisi pysyvä muutos, ja tahtia voisi sitten keväällä kiristää toisen viiden kilon verran :) Katsotaan, kuinka käy!
Nami, annos näyttää hyvältä! Lohen resepti olisi kiva saada =)
VastaaPoistaVoi kun pystyiskin tuohon..me taas iltapalaksi nautittiin kropsua mansikoitten kera, ihanan rasvaista ja rapeaa, ja sitten ihmettelen ettei kilot karise...
VastaaPoistaKylläpäs vain naurahdin ihan ääneen tuon vessajuttusi kanssa! :D
VastaaPoistaHieno tuli verhosta! Ja sopii paikalleen hyvin :)
Ai, ku herkku mitä ruokaa olette syöneet. Lantturanskikset ovat ihan uusi tuttavuus. Nuitahan voisi melkein kokeillakin!
Jahas, nyt on tullut ohje, jonka kopsaan itselleni, me tykätään kovaa lohesta ja ohje vaikuttaa hyvältä, nam
VastaaPoista