29.8.2011

Porkkanakakku Cupcaket

Meikäläiseltä pyydettiin ohjetta aiemman postauksen porkkanakakku cupcakeihin.
Laitanpa tässä nyt siitä erillisen postauksen.




Netin ihmeellisestä maailmasta sen löysin ja tässä se olis "suomennettuna":

2,4 dl saksanpähkinöitä
450 g porkkanoita
3 munaa
1,2 dl piimää (tai jos piimää ei ole niin lisää maitoon teelusikallinen sitruunamehua ja anna seistä 10 min. Tätä minä käytin)
1 tl vanilja-aromia
4,8 dl sokeria
2,4 dl öljyä
1 tl raastettua appelsiininkuorta
7,2 dl vehnäjauhoa
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl kanelia

Lämppää uuni 175 asteeseen.
Kuori ja raasta porkkanat. Laita kulhoon porkkanaraaste, piimä, öljy, sokeri, munat, vanilja-aromi ja appelsiininkuori. Vatkaa sekaisin.
Pistä toiseen kulhoon vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja kaneli.
Lisää jauhoseos porkkanasössöön, ja älä missään nimessä "ylisekoita". Silleen vaan että tavarat menee sekaisin. Kääntele joukkoon lopuksi saksanpähkinät rouhittuna.
Lusikoi muffarivuokiin, puoleenväliin tahi 2/3 täyteen.
Tuuppaa uuniin ja n. 19 minsaa. Käänsin vielä muffaripeltii puolessavälissä että paistuu tasasesti.
Tulee abauttirallaa 24 cupcakea.

Päälle pursottelin tuorejuustokuorrutuksen, pari purkkii maustamatonta Philadelphia-juustoo ja sen verta tomusokruu että tuli sopivan makeeta.

2 kommenttia:

  1. Oooh..porkkanakakkua (mun all time favorit)!
    Tästä innostuneena meinasin väsätä huomenna tätä paitsi vain pyöreässä kakku muodossa. Ehkä pitäis tehdä kaks kun jo tiedän että "maistelen" ekan tekeleen itse.

    VastaaPoista
  2. heh, just eilen surffailin klo 24 asti Jenkkinettisivuja ja katsastin cupcakes ohjeita. No ei olis näköjään tarvinnut niin pitkälle lähteä kalaan kun löyty lähempääkin. Täytyy laittaa korvantaakse tuo ohje.

    VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...