25.9.2011

Mattoahdistus

Miten voi matot ahdistaa. No mua voi.

Olkkarissa meillä on aivan ihana ryijymatto, Askon Vivaldi. Sen kaverina on tosi kivannäköinen mustavalkoinen Hemtexistä löytämäni raitamatto.

Näissä vanhemmissa olkkarikuvissa nuo matot näkyykin. Ja joo, on muuttunut sisustuskin jo näistä otoksista.Niinkin kivannäköinen kun tuo onkin, se ei vaan toimi. Ulkonäöllisesti tosi jesjes, mutta käytäntö nounou. Meillä nuo lapsukaiset menee, viipottaa, juoksee, konttaa...you name it. Matto oli aina rutussa, kasassa, mytyssä, nurkassa rullalla. Pakkohan se oli poistaa. Nyt ollaan sitten yhdellä matolla oltu jonkun aikaa.

Tuo Askon matto on ihan super IHQU mutta niin pirun kallis. Ovh jotain 300 €, huhhahheijaa. Laadukas toki, sopii meille hyvin kun nuo lapset osaa myös sotata. Tämä valkoinen passaa kun sitä käyttää aina välillä pesulassa.
Nyt sitten jos vaikka sen kaveriksi toista mattoa, ja tällä hetkellä niin tekis mieli harmaata.
Voitteko kuvitella, mun mies ehdotti buklee-mattoa, voi yrjö. Joo pysyis kyllä paikalla, mut oikeesti, ne on niin rumia.

Jospa ryijymaton kaveriksi harmaa ryijymatto? Sopiiko se ees valkoisen kanssa?


Tämä matto kiinnostaisi myös siksi että Elloksesta saisi 40 pinnaa alea yhestä tuotteesta. Mutta kun se on voimassa enää 2.10 asti joten pitäisi tehdä päätöksiä!

Teillä rakkaat blogiystävät, on niin mahdottoman hyvä maku. Nyt laittakaaa lyttyyn, kehukaa, ehdottakaa. KÄÄK MITÄ MÄ TEEN.


Niin se ryijymatto ois muutenkin aika ok, juniori kaatuu päivässä ehkä jotain tuhat kertaa. Aina kun hän kaatuu maton päällä, itku ei kestä juuri mitään, jos edes alkaakaan. Aika hyvä kaatupehmuste siis :)

12 kommenttia:

 1. Ihan kuin olisit jo itsekin päätöksen tehnyt..?! Siis ryijymatto? Jos se kerran on hyväksi todettu aiemminkin... Ja tuo 40% ale kuulostaa kyllä houkuttelevalta...

  Meillä ei ole tällä hetkellä "hallissa" mattoa...tosi onttoa, siellä lähes tulkoon kaikuu...kaakelilattia ja portaikko samassa tilassa... Myös olkkarissa on jotenkin liikaa tyhjää tilaa... Tahtois ruokailutilaan saman Ikean sisalmaton kuin sohvan edessä on...Mutta maksaa 90€ joka on sekin tällä hetkellä paljon...

  Mut hei, mikä on buklee??

  VastaaPoista
 2. Toi harmaa matto on ihana, jotenkin kodikas :)! Olen meille olkkariin suunnitellut ruskeita tollaisia! Vanhemmillani on tuollaiset valkoiset ja on kyllä ihanan tuntuinen jalalle ja pehmeä jos siihen lapsi pyllähtää!!

  VastaaPoista
 3. Mulla oli reilu vuosi sitten vielä paksu ryijymatto.
  Sitten sain tarpeeksi.
  AINA paskanen! Joka päivä olis saanut imuroida. Mutta arvaa, jaksasinko!
  Ennen kun laitoin sen myyntiin, putsasin sen perusteellisesti.
  Vein ulos ja hakkasin sitä pesäpallomailalla (meillä ei ees oo mitään mattopiiskaa), niin sieltä alkoi lentää pihalle mitä ihmeellisempaa kökköä.
  Varmaan vuoden vanhat leipämuruset ja varpaankynnet ja vaikka mitä.
  Noin tunnin hakkasin, sitten imuroin, pesin mattoharjalla ja hakkasin uudelleen ja VIELÄKIN sieltä lensi kökköjä.
  Mä en enää ikinä aio hommata tollaista mattoa.. en ainakaan noin isoa ja paksua. :D
  Itseasiassa vuoden meillä ei ollut mitään mattoa koko kämpässä.. nyt huomaan, että pikkuhiljaa alkaa taas ilmestymään..
  Saas nähdä, kuinka kauan menee, ennen kun alaan kaipaamaan taas paljasta lattia, mitä on NIIN helppo siivota :)
  Että sellaista täälläpäin.
  Mutta siis muuten ne ovat kauniit! Ja mun mielestä valkoinen sopii harmaan kanssa oikein tosi hyvin!

  VastaaPoista
 4. Bukleematot on sellaisia ällöttäviä käytävämattoja tähän tyyliin: http://www.kodin1.com/products/large_173x244/8660490.jpg
  Maanvaiva: mun kaveri on hävittänyt ryijymattoon jopa nakin :)

  VastaaPoista
 5. Äh nyt mun pitää mennä kattomaan millaiset matot teillä on olkkarissa!!

  VastaaPoista
 6. Ryijy-/nukkamatot on kyllä ihania, mutta osa pölisee (suom.pölyää) aika paljon, mutta on ne vaan ihania :)
  Hih, varpaankynsiä :D Hävittäny nakin :D

  Me huomattiin toissa kesänä, että ryijymatto tai onko se nukkamatto niin nosti talon lämpötillaa (oikiasti) asteen, ja näillä helteillä se ykski aste tuntu paljolta! Kesäsin meillä onki sitte vaan valkoset räsymatot/puuvillamatot :) Kohta vois taas kaivaa nuo nukkamatot varastosta lattialle..

  Tuo harmaa on kyllä hyvän värinen :)

  VastaaPoista
 7. Heippa! Tulin vastavierailulle :) Ihana blogi sinulla - ja voi hitsi - ylihieno koti :D
  Tuo mattoasia onkin kinkkinen... ryijy-/nukkamatto on kyllä ihana, mutta en itsekään tykkää yhtään sen tamppaamisesta :/ Se on aika painava nostaa mattotelineelle ja tuntuu todellakin, että tavaraa tippuu koko ajan, vaikka kuinka mattoa hakkaisit piiskalla. Mut on se sitten taas niin ihanakin - lämmin ja pehmoinen... Joten en todellakaan osaa sanoa olenko puolesta vai vastaan. Harmaa värinä ihan jees :)

  VastaaPoista
 8. Ei muuta kun klik klik vaan, ja matto ostoskoriin!! Ja minun mielestäni harmaa ja valkoinen sopii tosiaankin toisiinsa!

  Onhan nuo ryijymatot epäkäytännöllisiä siivouspäivinä. Mutta ne on niin kivan näkösiä ja pehmosia.

  Meillä on olohuoneessa vaaleanharmaa ryijymatto. Lisäksi löytyy myös kaks puolipitkäkarvasta kissaa ja yks koira. Olohuone on eteisen vieressä, joten koira tuo kaiken hiekan heti tälle matolle. Että onhan sen tamppaamisessa hommaa, mutta kyllä sen kestää.

  Kauneus ennen käytännöllisyyttä:) Näin tulee itse aika usein ajateltua.

  -Riikka-

  VastaaPoista
 9. Minulla ollut joskus ryijymatto ja aikas moinen pöylynkerääjä oli...

  Tuo raitamatto on kaunis...☺

  VastaaPoista
 10. Hox hox! Mie oon lukenu jostaki, olikohan Martat, ettei nykypäivänä ennää suositella tamppaamista matoille, siis mattopiiskan tms. käyttämistä, ko se lika ja pöly kiinnittyy kuulema lujemmin maton kuituihin kiinni :)
  Kai sitte tehokas imurointi riittää ja ulkoilu/ravistelu tietekki...ilman tamppaamista :) Raikastuksen saa kuulema jos on lunta niin lumessa, tai sitte ruokasoodalla, jota oonki käyttäny raikastukseen ulkoilun lisäksi :)

  Niin siis jos tamppaaminen tarkottaa mattopiiskaa..tosin en kyllä tiä miten nukkamaton saa täysin roskattomaksi ravistelulla ko on aika painavia :) Mies onneksi ravistellee :D

  VastaaPoista
 11. Meän Satu laittoikin ihan oikeat hoito- ohjeet:)
  Nyk. nukkamatot on käsitelty antistaattiseksi eli hylkivät pölyä. Meillä kaksi tummaa nukkamattoa kiinni toisissaan eli koko on näin 2x3 metriä. Saumakohtaa ei edes huomaa.

  Meillä on kolme kissaa joista yksi puolipitkäkarvainen (balineesi) eikä mitään ongelmaa ole. Imuria kehiin vaan. Ja nakit syödään keittiössä, varpaat hoidetaan kylpyhuoneessa ;)

  No, mä ostaisin toisen maton samanvärisenä kuin teillä nykyinen tai sit kaks harmaata.

  VastaaPoista
 12. Vielä lisäys: Hesassa on kaupingin osia joissa maton tamppaus on kielletty! Taloyhtiössä silloin "tamppauskone".

  VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...