14.3.2012

Kärpäsenä katossa

"Mä lähden lentoooooooon"
Muistatteko tämän Gimmelin upean viisun :)
Sopii tähän kohti, koska meidän kattoon on lentänyt kärppä.Siellä se möllöttää...

Se on Jalo Helsinki Lento-palovaroitin, Paola Suhosen Designiä.

Voi sanoa, että vihdoinkin katossa, tämä on ollut oikein murheen kryyni.
Tilasin tämän palovaroittimen Stockalta harmaana ja kyseinen härveli on niin rimpula, että kiinnityskiinnikkeet katkesivat asentaessamme sitä kattoon. Tai siis mieheni asentaessa. Hän oli siinä määrin raivona, jotta ilmoitti että tähän talouteen ei tule enää mitään Design-tavaraa, jos kaikki on näin paskaa :)
Kävi vielä niin huonosti, että palautettuani tämän Stockalle, se olikin loppuunmyyty.
Joten tilasin uuden Finnish Design Shopista ja tällä kertaa valkoisena.

Tämä on muuten siitä kiva, että kun se väärä häly tulee niitä lettuja paistaessa, tarttee vaan käydä painamassa kärpästä sen ruhosta niin se hiljenee. Nyt loppuu se lehdellä löyhyttely palovaroittimen alla :)

6 kommenttia:

 1. Oi, sie oot saanu tuon :) Tuo on ihana :) Mie haaveilen siittä tipusta :)

  VastaaPoista
 2. Kärpänen tapettiin tapettiin - vai miten se menee. Muistaakseni tuo on muuten perhonen, mutta en hyvällä sydämelläkään saa tuota näyttämään perhoselta. Kyllä se on kärpänen. Pöriseekö se vai millainen liekehtivä soittoääni siinä on? Oliko tässä sitä mahdollisuutta, että voi kytkeä suoraan sähköverkkoon? Uusissa taloissa palovaroittimet kytketään suoraan talon sähköverkkoon ja meillä olisi hankinnassa seuraavaksi sellaisia varoittimia. Meille varmaan tulee sellaiset tylsät neliskanttiset ulvojat. Onko tuossa kärpäsessä samassa häkävaroitin? Kun polttelee takkatulta, häkävaroitin olisi kyllä hyvä olla.

  VastaaPoista
 3. Valua kuvasa: heh vähän näissä mun vastauksissa kestää, mut parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)
  Se piippaa ihan tylsästi kuten muutkin palovaroittimet, olis kyllä ollut mahtia jos se pörisis kärpäsenlailla.
  Hälytin on optinen palovaroitin eli: Optinen palovaroitin on herkempi havaitsemaan suuria savuhiukkasia, joita syntyy yleensä kytevässä palossa,havaitsee ilmassa leijuvan savun, joka johtaa hälytykseen sekä ähentää virhehälytyksiä paikoissa, joissa tulee hetkellisesti savua ilmaan, kuten keittiön lähellä.
  Tuosta sähköverkkoon liittämisestä en kyllä tiedä yhtään, mutta en kyllä usko...en nähnyt ainakaan asentaessa mitään sähkötöpselin paikkaa.

  VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...