13.4.2012

Kakkupohja

Sainpa vihdoinkin aikaiseksi tehdä elämän ensimmäisen toivepostauksen.

Multa on pyydetty leivontaan liittyviä postauksia, ja ensimmäinen olkoon perussettiä eli kakkupohja!
Ensin tietty päätät monen munan kakun aiot tehdä. Tässä esimerkissä tehdään pieni kakkupohja eli kahden munan kakku.

Riko munat lasiin!



Ota toinen samanlainen lasi viereen ja siihen mittaa sokeria samanverran kun munia.



Kippaa sokerit kulhoon ja mittaa sitten lasiin vehnäjauhoa sekä perunajauhoa ja taas saman verran kun on munia. Suhde jauhoissa olen pitänyt että 2/3 jauhoa ja 1/3 perunajauhoa.



Sitten kippaat munat sokerin mukaan kulhoon ja vispaat seoksen kovaksi valkoiseksi vaahdoksi.



Sen jälkeen sekoitat vaahdon sekaan siivilöidyn jauhoseoksen nuolijalla varovaisesti sekoittamalla/kääntämällä.




Sitten taikina korppujauhotettuun vuokaan.



Ja koko komeus uuniin 175 asteeseen alatasolle n.40 minuutiksi. Oma uuni on niin ärtsy että puolessävälin laitan kakunpäälle folion ettei pinta pala.

Tämmönen käikäle sieltä sitten tuli.

Sitten pohja kolmeen osaan, kostutus, täytteet, päällysteet ja kakku on valamis.
Tuosta tuli tämmöinen.



5 kommenttia:

  1. Oikeaan sokerikakkupohjaan ei tule leivinjauhetta.

    VastaaPoista
  2. Jus joo....pohjan teko kyllä onnistuu, mutta tuollaiseksi koristelu ei sitten enää onnistukkaan...:)

    VastaaPoista
  3. samaa mietin minäkin että ei leivaria siiiiiis häh. Ja millä ilveellä sait siitä noin korkeen ???? 2 munan pohjasta ei ymmärrä.... Ja siis aivan mahti näköinen valmiina.... Ei toivoakaan näillä taidoilla. Lisää ohjeita siis odotellen =).

    VastaaPoista
  4. Nyt alko tekeen mieli kaakkua, pitäisköhän tehdä huomenna kun H:lla on syndet maanantaina :O)

    VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...