29.9.2012

Subbarikeitto

Näissä tunnelmissa vietin viimeisen lomapäiväni.
Ihanaa suppilovahvero-aurajuustokeittoa itse kerätyistä sienistä ja blogikierros.






Oli niin hyvä resepti että jaan sen teidän kanssanne.

Suppilovahvero-aurajuustokeitto

100 g sieniä kuten suppilovahveroita,
tatteja tai kuivattuja sieniä
5 siivua pekonia
1 iso keltasipuli
Liraus oliiviöljyä
2tl vasikka fondia
100-> g aurajuustoa
1 l kiehuvaa vettä
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Tuoretta persiljaa

Lurauta isoon kattilaan reilu liraus oliiviöljyä. Kuullota
kuutioitu sipuli kevyesti. Lisää pekonit ja anna hieman
ruskistua. Lisää sienet, aurajuustoa makusi mukaan
ja vasikka fondi…anna hetken muhia. Lisää vesi. Anna
kiehua hiljaiselle lämmöllä 10 min. Lisää kerma ja
keittele reippaammalla lämmöllä hieman kasaan. ( voi
käyttää suurustetta tarvittaessa) maista ja mausta vielä
tarvittaessa suolalla ja mustapippuri rouheella. Koristele
tuoreella persiljasilpulla.

En käyttänyt pekonia, tuli ihan sairaanhyvää myös ilman.


Meikäläistä ei voi päästää edes ruokakauppaan, teen löytöjä ihan perus-Valtsusta.
Retrokuosinen kahvikupponen oli jossain Ykkösbonari-tarjouksessakin.
Ihana retrofiilis ja Marimekkomaisuus tässä.



4 kommenttia:

  1. Tuota keitto ohjetta ainon kokeilla...:)

    VastaaPoista
  2. mä haluun kans tommosen mukin! mukavata viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taina lähtee käymään sitten Valtussa "hakemassa maitoa" :)

      Poista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...