4.12.2012

Joulun henki kateissa?

Nyt on Hyyppänällä täysin jouluinto ties missä. Viimevuonna tähän aikaan joulukuusi oli koristeltu, pipareita tehty jo useampi satsi (itsetehdystä taikinasta tottakai), joulutorttuja mässytelty jo ainakin viidesti, joulukortit tehty ja joulusukat ripustettu.
Tänävuonna kuusi on paketissaan varastossa, piparitaikina kaupassa sekä kortit eivät ole edes ajatuksen asteella? Mitä on tapahtunut?

Sen verran on yritettävä "lapsellisena" joulufiilistä rakennella, että tyttärelle tuli minijoulukuusi, jonka ihan itse koristeli, kolmivuotiaan innostuksella.





On ainakin omalaatuinen tuo joulunauhan ripustustyyli, kaikki yhdellä sykkyrällä latvassa :)

Kaupasta ostin itselleni amarylliksen, koska en ole joulukukkia saanut vuosiin. Itse on nekin hankittava :)
Nyt joku hortonomi vois mulle kertoa miten tätä hoidetaan ja kastellaan?





Bongasiko joku Elloksen takkialen, kaikista takeista -50 % pois?
No mä bongasin kyllä. Ja ehdottomasti alennuksen hyödynsin.
Kotovuosien jälkeen on pienimuotoinen takkivaje, hankin takin millä kehtaa töihinkin mennä. Hintaakin jäi  takille vain 39 eguraa.






Ja mikä parasta, monta vuotta käytettyäni kokoa 46, takki on koossa 38/40. Jee, mä oon kohta laiha!

Eikä pakettia nyt puolityhjillään kehtoo postin matkaan laitella, joten tilasin pussukan täytteeksi myös kivan Peace-tyynyn, alekorista.



18 kommenttia:

  1. Hei jos löydät sen jouluinnon, niin kerro mullekin, missä se on? Epäilen, että mun oma on siellä samassa paikassa. Tämä ei ole ollenkaan minua!

    Onnea uudelle takkikoolle! Hieno homma! :)

    VastaaPoista
  2. Kastelet yhden kerran amarylliksen eli ritarinkukan ja sen jälkeen annat olla. Mutta jos multa on jo märkää niin et kastele. Kaikki kukan tarvitsema on siinä sipulissa. Jos kastelet paljon niin kasvattaa vartta eikä sitten pysy pystyssä kun kukka aukeaa.

    T. Vakkarilukija/amatöörihortonomi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos miljoonasti ohjeesta. Kasvi oli rutikuiva joten kastelin nyt mullan kerran ja nyt annan olla, ja odotan innolla että kukka aukeaa!

      Poista
  3. Juu, samat fiilikset :) Kerro kun se fiilis löytyy. Ihana kuusi pikkuisella <3 Vitsit sää oot laihtunu, hienoa <3 Minunkin pitäis, harmittaa vietävästi kun pudotin kanssa pari vuotta sitten 30 kg ja nyt tullut kiloja takaisin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käydään ostamassa joulufiilis samasta paikasta :)
      No en mä ole vasta laihtunu ku viis ja puolkiloo ja kybä vielä pitäs tiputtaa. Tuskasen hidasta.
      Ite laihutin viimevuonna 8 kg ja söin perkele ne miltei kaikki takas, että ärsyttää tää jojoaminen. 30 kiloa on kyllä ihan mieletön urakka, tiiän että laihduttamien on niin vaikeeta! Ootat että tulee se laihdutuskärpäsen puraisu, muakin se puraisi ihan yllättäen!

      Poista
  4. Mä kävin tänään ostamassa Tigerista korttitarvikkeet. Mutta muuten joo.. en jaksaa edes joululauluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululaulut on ihan kauheita. Mikään ei sysää itsemurhaan paremmin kuin varpunen jouluaamuna. Ranteetauki.fi

      Poista
  5. Mulla mennyt tuo ale ihan ohi, hitsit! Kivan takin olet löytänyt (takkivaje tälläkin) ja entäs tuo tyyny, ihana!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se taisi tulla tekstarilla niin siitä sen bongasin! Takki on vaan aika ohut joten nyt sitä ei vielä voi pitää :( Meillä kun mittarissa oli aamulla -19, huhhuh!

      Poista
  6. Amarylliksen kastelu: n. 1rkl vettä/ vko
    näin kukka pärjää hyvin, liika vesi ei hyvästä mikäli et halua tolkuttoman pitkää vartta joka napsahtaa poikki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ohjeesta, nyt kastelin sen kerran ja nyt sniiduilen veden kanssa.

      Poista
  7. Hahahah ihana toi madden kuusi :---)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eiks oo, just paras toi joulunauha tuolla latvassa. On siellä joulutähtikin mut ei se näy kun nauha on ihan mutkalla sen päällä :)

      Poista
  8. Sulonen joulukuusi :D
    Täälläki jouluinto katteissa :/
    Ompa edullinen takki ja hieno saavutus tuo laihuttaminen, täälläki pitäs mutta ku se joulumässäys on tulossa (seliseli) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu...tää on niin kankeeta, niin kankeeta tää laihutus just ny. Tekee mieli herkkuja, likunta tuntuu tympeeltä yms ymns. Toivottavasti ensviikko olis parempi.

      Poista
  9. Heips Hyypiö. Sulla on ollut viime aikoina ihania tekstejä + kuvia (kuuset, kävyt, tuunatut pallot yms.). Ihmetellen olen toimeliaisuuttasi seurannut ja yrittänyt juttujesi avittamana viritellä omaani.
    Mutta vaikeaa on.... Huomisiin iltapäivälehtiin voisi lähettää juttuvinkin: "Onko joulu peruttu - perheen äideiltä joulumieli hukassa." ...täällä myös siis yksi äiti-immeinen, joka ei ole löytänyt vieläkään joulufiilistään. Kovasti on töitä tehty, mutta ei jotenkaan niinku irtoo. Jäi adventtikynttilätkin laittamatta, kun ei osaa aatella että hei JOULU. ...mä oon huolissani, kaikki eväät mitä suurimpaan joulufiilistelyyn olisi olemassa: -olen 100% ja pesunkestävä jouluihminen;
    -n.2kk työttömyys pistetään kohta pakettiin ja lopullisesti Määräaikaisuudet loppu ny, mä sain vakkariduunin ja vielä fillarointimatkan päästä ... ja favoritfirmasta JEEEEE! Eli nyt ei muuta kuin lomailun kannalta loppuvuosi ja aikaa siis värkäillä joulua, mutta kun ei pysty eikä kykene.
    -on valkeaa ja pakkasta
    -on iki-ihana 5v. joulua tursuava poikkeli
    -suunnitelmia pää täynnä
    -veronpalautukset
    -mukavabolgi, josta inspiroitua yms.
    Mutta fiilis on vaan hukassa..... Miksi? Miksi, miksi?

    Voitasko keksiä joku "yhteinen" värkkäys, jonka kautta kokea yhteisöllisyyttä ja onnistumisen riemua? ....miten olisi piparitalojenvärkkäys? Olisko ideaa, jos lähetettäis piparitölleistämme kuvat sulle ja sä voisit koostaa niistä kollaasin blogiisi? Puhallettais niinkusta yhteen hiileen, tsempataan toisiamme ja istutetaan lapsenmielinen joulumielen siemen toisiimme. (kurkkasin yhteystietojasi, emailosoite ei auennut -> hankaloittaa projektin toteutusta, jos se siis olisi sinusta toteutuskelpoinen).
    T: MariH (blogiisi ihastunut)
    PS. Mä en tahtois olla anonyymi kommentoidessani päivityksiäsi, mutta kun mä en haltsaa näitä nimimerkin haltuun ottamisia (no for FB yms). Miten mulle saisi netti-identiteetin. Haluais olla tunnistettava, jotta kommunikointi olisi antoisampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta postauksesta ja postausidesta! Jos tässä vähän joulufiilis heräilee, niin voisikin toteuttaa tuon kivan idean. Kahtellaan!
      Minäkin olen pesunkestävä jouluihminen, siksi ihmetyttää että fiilis ei vaan tule. No tiedän kyllä kun on työt harrasteet ja pienet lapset, niin energia ei vaan riitä kaikkeen....
      Kirjaudu bloggeriin niin sitten pääset "nimelliseksi" lukijaksi :)

      Poista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...