19.3.2013

Pitäkää tunkkinne

Sisustusahdistus.
Lastenhuone on ihan tupattu täyteen ja säilytyskalusteissa sentään on vain lastenvaatteet ja hieman leluja.


Ja tuostakin kuvasta tilanne muuttunut että pöytä läks pois ja vaatekaappi meni sen tilalle.
Heitän tuonne pommin ja poistun paikalta.

Olohuoneessa on käynnissä aivan järkyttävä sisustusarkkitehdin painajainen. Kaikki huonekalut reunustavat huonetta.

Kiertää...

..kiertää...
...ja taas roinat reunalla....

...ja vielä enemmän reunalla...
....ja vielä vielä vielä vielä vaan. Maailman tappiin asti.Mitäs tässä sitten tekisi, järjestäisi tanssit keskellä olkkaria?


Puhumattakaan siitä, että yläkerran entinen askartelunurkkaus josta piti tulla pukeutumisnurkkaus, on kesken edelleen.....Kutakuinkin näyttää edelleen tältä. Lisättynä pyykinkuivausteline ja kaksi kuutiota puhtaita pyykkejä.

Unelma elää edelleen siitä vanhasta liinavaatekaapista ja sohvan uudelleensijoittamisesta.
Mutta kun nuokin pirulaiset maksavat niin pirusti.....

Kotini on linnani. Tässä tapauksessa kaatopaikkani.

Jotain hyvääkin, löysin retropalstalta jotain aivan upeaa tuolin muodossa, palaan siihen kun vaan saan aarteeni kotiin asti.

22 kommenttia:

 1. Tunkit on kovassa huudossa muru tänään. <3

  VastaaPoista
 2. Tuttua. Viime viikolla mittailtiin täällä lastenhuonetta, jonne suunnitellaan uutta kaappia. Mittoja ottanut henkilö sanoi, että jos kaapin rakentais tähän ja kirjahylly olis tossa, niin saisit tän koko seinänmitan täyteen kalusteita. Tuli juurikin toi "kalusteet ei saa kiertää huonetta"-neuvo mieleen ja meinasin kiljua kauhusta. Sit tänään taas meinasin mennä (kerros)talon alakerrassa olevaan romuhuoneeseen ottamaan mittoja parista myytävästä tavarasta, mut totesin, etten mahdu sinne tilaan. Menin sit kellarikomerolle, ja totesin, että en oikein mahdu sinnekään, mut jotain yritin häärätä ja jotain meni sentään roskiin. Ja mä olen kuitenkin messuilla sanonut sellaiselle kaaoskotien kesyttäjälle, että kuule, romu on voimavara. :) Mahtaako olla ihan noin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kuulostaa tutulta. Meillä on varasto niin täynnä ettei sinne mahdu edes sisään.
   Tsemppiä sinulle tuleviin koitoksiin!

   Poista
 3. Sun retro-aarre onkin meillä ja on muuten aiheuttanut hieman ihmeellisiä katseita meijän verannalla, hahahaha :D Tiiä minkä värisenä sen saat ;) Ei vais, se on aika magee ;p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun pidät siitä huolen ja tarkistit kunnon! Nyt on parempi mieli.
   KÄÄK Sen pitää olla keltanen, muuksi sitä ei saa maalata!!

   Poista
 4. mä niin tiedän ton... jos olisi ihan sikana rahaa ostella kaikki jutut mitä haluaa, ja sit aikaa toteuttaa ne kaikki muutokset joita on mielessä..
  Mä olen esim piilotellut meidän karseaa vanhaa kirsikanväristä ruokapöytää liinan alla jo 3 vuotta. lapsista huolimatta. Tiedän millaisen haluan ostaa, sit kun saan jostain rahaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on niin upea ja iso talo ettei tajua notta sellaisessa talossa asuvalla vois olla mitään ongelmia :)
   Mä kanssa vihaan meidän ISOA ja tummanruskeeta keittiönpöytää, myydä ei kuulemma saa kun sitä vingui vuosikausia. Niin, sehän on "vasta" ollut 4,5 vuotta niin ei sitä noin vaan saa myydä :(

   Poista
 5. Minusta kotisi on oikein mukava, ehkä vähän? liikaa tavaraa ( mulla 2 x enemmän, mutta olen samanverran vanhempi),mutta nehän ne sen kodin tuo.
  Olen huomannut, että mitä enemmän lukee näitä blogeja, niin sitä kriittisemmäksi tulee omaan kotiinsa ja tavaroihinsa. Toiselle on hyvä: avoin,100 neliön 2 huonekalun vitivalkoinen lofti ja toiselle 25 neliötä riemunkirjava, eripari huonekaluja täynnä oleva yksiö.
  En usko että tulet sen "onnellisemmaksi" ( muistaakseni vuodatit asiasta aikaisemmin) vaikka sinulla olisi sitä lisärahaa ja ostaisit jotain kaikkien tahtomaa desing-tavaraa.Hymyä huuleen ja muista että mitään täältä ei saa mukaansa. Meillä lapset odottaa kauhulla kun meistä aika jättää, mihin he pistävät kaiken tämän tilpehöörin.

  Oli miten oli, mutta on sinulla aika makee verho olohuoneessa. Me gusta mucho!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin on LIIKAA tavaraa, mä niin tiedostan sen. Vaikka olen oppinut jo luopumaan osasta tavaroista, keräilijä minussa tahtoo pitää jostain kiinni, esim. astioista. Lelujen kanssa on ihan loputon suo! Tuo on totta, pitäisi jättää muiden blogien lukeminen, ainakin hetkeksi. Mulla ahdistusta kasvattaa lukea ihanista isoista valkoisista roinittomista lapsikodeista, kun itsellä ei mahdu edes kamoja säilyttämään. Verho on kyllä aika fantastico, Me gusto mucho tambien!!

   Poista
 6. hmm... jos laitat tavarat keskelle lattiaa, ahistaa se viel enemmän, kun sit ei oo oikein tilaa liikkua... Ja meillä lapset ainakin yleensä valtaa sen keskilattian: täynnä dinoja, leogoja ja autoja - tanssi siinä sitten :)

  Eli kyl se on ihan ok sisustaa vasten "sääntöjä" ;) ehkä sitten kun lapset on muuttanut omilleen ja asun siinä 500m2 kartanossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lelut on aina levällään. Siksi ne kalut onkin näin että lapsilla olisi tilaa leikkeihinsä. En malta kyllä odottaa sitä viissadanneliön kartanoa.

   Poista
 7. Et varmasti ole ongelman kanssa yksin. Meillä huonekalut ovat olleet nykyisillä paikoillaan muutosta asti ja tulevat olemaan jatkossakin, koska niitä ei juuri muuten saa sijoiteltua.
  Ja meidän olkkarin tanssilattia on muuten varsinkin viikonloppuisin kovassa käytössä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tanssahdella muuten kun tietty pikkuiset. Ja jumppaavat. Ja rakentavat legoratoja. Ja tuoli-tyynyratoja. Tai autoilukenttää. Siihen se tila on kyllä loistava.

   Poista
 8. Sitähän se on. Tämän pikkulapsiajan joutuu sisustuskin elämään vähän lasten ehdoilla. Malta muutama vuosi, niin lapset pysyttelee enemmän omassa huoneessaan ja lelut samaten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ku malttas, kun malttas. Nyt sentään pystyy jo tasoilla pitämään JOTAIN tavaroita. Edistystä sekin!

   Poista
 9. Kuule Hyypiön rouwa! Kävin tänään ostamassa sellasia vanhoja ammuslaatikoita ERITTÄIN HALVALLA (5-10e/kpl)Ruusulinna tanssilavan omistajalta Esa Lehtiseltä.Tulit laatikoista jotenkin mieleen ja oli pakko jakaa tämä tieto kanssasi.Löytyy torista nimellä"puisia vahvoja laatikoita"jos haluat yhteystiedot löytyy myös Ruusulinnan tanssilavan/-renkaan yhteystiedoista.

  VastaaPoista
 10. Tuolla lastenhuoneessahan on tilaa vaikka millä mitalla, mutta kaikki kalusteet on matalia ja lattialla, jolloin piiloon jäävää säilytystilaa ei ole kovin paljon ja lattiapinta-ala häviää. Mulla tulee mieleen pari juttua, joilla tilaa sais lisää suht halvalla :)

  Funtsin tässä, että tohon ikkunan viereen, jossa sulla on nyt mustavalkoinen verho, voisi ehkä laittaa täyskorkean vaatekaapin (tai aluksi tuon nyt olemassa olevan aika matalan vaatekaapin). Jos hommaa pelkän vaatekaapin rungon Ikeasta tai esim. kierrätyskeskuksesta, se tulee tosi edulliseks. Oveksi voi laittaa vaikka verhon purjerenkailla, jos haluaa nuukailla - hyvä puoli on et kangasta voi sitten vaihtaa tarpeen mukaan ja aina saa eri ilmeen!

  Kuvista on vaikea hahmottaa mittasuhteita, mutta itse kokeilisin lasten sänkyjä vihreää seinää vasten vieretysten, siis päät kohti seinää. Matot menis sitten kivasti "käytäville". Ikkunan eteen jäisi paikka työpöydälle tai sitä odotellessa leikkitilalle, tai miksei noille lipastoillekin. Tosin lipastot vois ehkä parhaiten jäädä sänkyjen jalkopään eteen valkoiselle pitkälle seinälle, jos sängyt mahtuis silti olemaan.

  Itse ehkä maalaisin tässä plänissä vihreän tapetin valkoiseksi, koska vihreästä seinästä taitaa tulla liian hallitseva elementti jos toi puolikorkea vaatekaappi siirtyy sen edestä pois.

  Kiinteän vaatekaapin kylkeen valokatkasijan viereen saattais muuten mahtua vaikka 20 cm syvä ja 40 leveä Billy ikeasta - ovilla, jos haluaa jemmata kamaa. Ne rungot ei maksa montaa kymppiä, ja ovethan voi hommaa vaikka myöhemminkin. Tai laittaa kankaan. Siis sen hyllyn "selkä" tulis vaatekaapin sivua vasten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieletön idea, rupesin heti kääntelemään huonekalui mielessäni. Kiitos kovasti tästä ideasta, katotaan saanko ihan toteutuksen asteelle! Jättekivaa!

   Poista
 11. Huonekalut ei saa kiertää seinänpieliä-keksijälle voisin sanoa, että joo, tuuppas tänne meidän reilusti alle 20m2 olohuoneeseen ja pistä kaikki tää kama tuohon keskelle lattiaa. Tulis varmaan tosi kiva.
  Laittaishan sitä huonekaluja vaikkansa minne jos olisi tilaa. Kyllä mä sen tilan otan avarana keskilattiana mieluiten kiitos! :)
  Sitäpaitsi teillä on tosi nättiä!

  VastaaPoista
 12. Pitäs sanookkin sisustussuunnittelijoille, että eiks teillä oo lapsia :)
  Kiitos kehuista iive!

  VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...