27.6.2014

Porkkana muffinssit

Pistin testaten Porkkanakakkua muffareiden muodossa.







Hyviä tuli, ylläolevat sai viisivuotias ihan itse koristella.

Resepti meni suunnilleen näin:

Porkkanaiset kuppikakut 12 kpl

Taikina:
2-3 porkkanaa
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl tomusokeria

muffini- tai cupcake-vuokia sekä koristeita.  

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi, lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanaraaste. Lisää lopuksi maito ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota kuohkeaksi vatkattu kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele vaikka strösseleillä.

Yhden cupcaken koristelin Van Halen-fanin makuun....
 


Muffareista tuli tosi hyviä, kosteita ja meheviä. Ja mikä parasta, ei tarvinnut vatkailla ollenkaan, vaan sekoittaa ainekset vain sekaisin.

1 kommentti:

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...