3.7.2015

Raparperi-mansikka-Pavlova

Jäin tänään pikku lomalle, harjoitellaan nyt lomakautta viikon pätkässä ensin, kun uskaltaa jäädä oikeasti lomille!

Meillä on tapana töissä tarjota lomamakiaa, ja halusin kokeilla jotain ihan uutta.
Joten nyt lähti kokeiluun Pavlova.





Sain esimieheltäni kassillisen raparperia, joten ajattelin että sehän sopisi hyvin  makean marengin kera.

Marenkipohja:

4 munan valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl maissisuurustetta

400 g mansikoita

Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Piirrä leivinpaprulle 20 cm, 15 cm ja 10 cm kokoiset ympyrät lyijykynällä. Vatkaa huoneenlämpoiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokuri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Kääntele lopuksi joukkoon maissisuurustejauho (Maizena). Laita marenki pursotuspussiin missä pyöreäkärkinen tylla ja pursota marenki leivinpaprulle piirrettyjen ympyröiden sisäpuolelle.




Kuivattele marenkeja uunin keskitasolla n. 1,5 kunnes irtoavat leivinpaprusta.

Raparperitäyte:

300 g raparperia
1 rkl sokeria
0,5 dl vettä

Leikkaa raparperi siivuiksi. Yhdistä paistinpannulla sokru ja vesi ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri liukenee. Lisää raparperin palaset. Kypsennä 3-5 minuuttia. Laita täyte jäähtymään.







Täyte:
3 dl vispikermaa
250 g rahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Paloittele mansikat, mutta säästä pari koristelua varten. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sokerit rahkan sekaan ja kääntele joukkoon kermavaahto.


Laita isoin marenkipohja tarjoiluastialle ja levitä päälle vähän täytettä. Lisää sitten raparperitäytettä ja jälleen täytettä. Levitä sitten mansikoita tasainen kerros vaahdon päälle ja lisää päälle seuraava marenkipohja. Näin muidenkin kerroksien kanssa. Koristele mansikoilla.






Ja eiku ääntä kohti. Oli kyllä kiva yhdistelmä kirpeä rapsku ja makia marenki.




1 kommentti:

  1. Sinun pavlovassa yhdistyy kaikki mitä rakastan! <3 Iso nam. <3

    VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...