23.12.2011

Sitä tätä ja tota

En saanut kovalta selkäsäryltäni unta, joten tullaanpa tekemään ajoissa sitten blogipäivitys :(

Näin joulunaaton aattona hieman jouluista tunnelmaa lisää.

Käytiin lapsosten kanssa takapihan metsässä metsäretkellä. Tyttö keräs "kukkia", kuolleita kukanvarsia ja minä sitten poimin hieman varpuja. Ne sopi etupihan asetelmaan kivasti.


Autokatoksen takaa löytyi ihan sattumalta kuolleita koiranputkia, nämä oli karuudessaan niin kivannäköisiä että poimin mukaan. Toimii kivasti valkoista seinää vasten!!



Pukinkonttiin tein vähän lisää puketteja, näistä syntyi loistavaa Lemon Curdia!


Helppo ja nopea Lemon curd

noin 3 dl valmista sitruunatahnaa

Ainekset
2 (luomu)sitruunaa
4 dl Dansukker Tomusokeria
2 kananmunaa
75 g voita tai margariinia

Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut (1 dl). Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja munat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon. Sekoita sileäksi ja kaada puhtaisiin purkkeihin. Säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

Lasten kanssa askarreltiin lumihiutaleita. Tai no, lue että äiti askarteli ja lapset söi pipareita. Tyttö sai sentään ripustaa ne ikkunaan :)

Sisko oli löytänyt faijan tavaroista mun lapsena tekemiä joulukoristeita. Ai kauhee, onko tällaisia joskus ripusteltu kuuseen :O


Kerettiin vielä kääntymään Jumbon jouluhärdellissäkin eilen, ja piipahdettiin Stockalla ostamaan joululahjaleffalippuja. Ja kuinkas sattuikaan, kaikki joulukoristeet oli -50 prossan alella. Nämä puikot oli otettava, vaikka oisin voinut puhdistaa koko pöydän :)
Blogeissa on näkynyt paljon joulukoristeltuja vessoja joten kannoin minäkin sitten korteni kekoon sillä saralla.



Huomenna ois aatto ja joulusiivouksetkin on tehty. Siivosin, imureerasin, pesin lattiat, tamppasin matot...paitsi puolentunnin päästä ei olis huomannut että täällä olisi muka jotain siivoustoimenpiteitä tehtykkään...kiitos jälkikasvuni.

Mukavaa joulunaatonodotusta.

9 kommenttia:

  1. Kivoja nuo koiranputket. Mäkin olen niitä kyylännyt lenkillä, suunnitellut että voisko vielä spreijata mustaksi mutta niinpähän näyttää hyviltä ihan au naturel :)

    Kyllähän vessakin pitää koristella jouluun! Ihania nuo "jääpuikot", ja hyvä löytö -50%.

    Ja onhan noi liikkiksiä nuo lastentekeleet. Rakkaudella vaalien pikku-Outinkin väkertämää tonttua säilytetty <3

    VastaaPoista
  2. hah hah..mää niin odotan kans tuota päivää, kun lapseni alkaa askarrella ja haluaa, että kaikki laitetaan esille ja mää oon ihan, että annasku äitees näyttää, miten lumihiutaleita tehdään...
    Kivat koiranputket :) Mä pongasin kans tässä kerran kivoja talven törröttäjiä, mutta ei ne kyllä ollu noin nättejä ja ei ne sit päätynytkään edes sisälle asti.

    VastaaPoista
  3. noi koristeet oli just söpöjä!!

    VastaaPoista
  4. Hyvää joulua! terveisin Riitta Sinikka

    VastaaPoista
  5. Ajatella, että vielä juuri ennen joulua pääsee varpuja keräämään:) Kiitos tuosta lemon curdin ohjeesta!:) Oikein ihanaa joulua sinulle!<3

    VastaaPoista
  6. Ihanaa joulua Outille ja perheelle <3

    VastaaPoista
  7. Minulla oli myös joku aika sitten noita koiranputkia maljakossa. Ne oli tosi kivannäköiset, mutta heitin ne sitten pois kun karisivat niin paljon.
    Mukavaa Joulua sinulle ja perheellesi ♥

    VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...