19.1.2012

Hätäpaniikkikakku

Yleisön pyynnöstä reseptiä aiemmin postaamaani hätäkakkuun.
Se on Mangopiimähyytelökakku ja ohje on tässä:
Pohja
200 g eli puoli paksua Digestive-keksejä
75 g voita (mä käytin 100 g)

Täyte
6 liivatelehteä
1 dl sokrua
2 tl vaniljasokrua
4 dl piimää, meitsi käytti Gefilus-piimää
2 dl kuohukermaa
2 rkl sitruunamehua

Päällys
2 prk mango bonaa
2 liivatelehteä



Hakkaa keksit muovipussissa rouheeksi. Lihanuija passaa hyvin. Sulata voi ja sekoita muruihin, taputtele seos irtopohjavuokaan ja jääkaappiin.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen piimä, sokrut ja lopuksi sitruunamehuun sulatetut liivatteet.
Kaada keksipohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään. Sittenkun on vähän hyytynyt niin päällys koko komeuden päälle. Soseisiin sekoita tilkkaan mehuun sulatetut liivatteet ja sit kakun päälle.
Hyydytä n.4 h ja avot, ihanan keveä ja raikas kakku on valmis.

Tämä on ollut meidän perheen suosikkikakku jo vuosikaudet.
Oikeesti ohje on pöllitty Pirkan sivuilta.


























1 kommentti:

  1. Nappasen tän reseptin ylös! Ajattelin testailla tätä mun synttäreille. :) Ja meillä on aina "hätä" joten hätäkakku sopii just hyvin! *hih* ;)

    VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...