16.1.2012

Matto köökissä

Onhan täällä mulla lukijoina tyyppejä joilla on pieniä(kin) lapsia?

Nyt kysynkin, onkos teillä keittiössä pöytäryhmän alla mattoa?
Kuva Ikeafamilylive.com

Sellainen matto olis kyllä tosi kiva...mutta mulla kun on nuo kaksi pientä termiittiä. Toinen viskaa ruuat lattialle päivittäin, ja maidotkin sinne kaatuu ainakin 4 krt viikossa...Onks tää ihan hullu haave?
(Joo on, kyl mä tiiän)
Haaveilla saapi. Joku sellanen sisal vois kestääkkin kunnon HC-käyttöä?

15 kommenttia:

 1. Meillä maton sais pestä varmaan joka päivä. Ja aina ei ole syyttäminen lapsia. ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä ei ole lapsia, mutta kolme kuolaavaa tanskandoggia. Meillä on sellaset muovipuuvillasekotusmatot, kevyet ja helpot pestä! Ja parasta niissä on se, että ne ei edes näytä muovimatoille vaan just puuvillamatoille! En voi kun suositella! VM-carpetilta bongasin vitivalkoset muovimatot, jotka on kyllä harkinnassa ostaa!

  -Anna-

  VastaaPoista
 3. Meillä on kaksi lasta ja meillä ei todellakaan ole mattoa ruokapöydän alla. :D

  Olen jo näistä kahdesta huomannut, miten erilaisella persoonallisuudella lapset on varustettu ruoka-asioissakin: 1,5v pyyhkii suutaan heti kun jotain menee ohi (toki vahingossa edelleen kaatuu maitoja ja tippuu ruokaa ohi suun, pöydän, ruokalapun ja sylinkin sinne lattialle että lätsis) kun taas 4,5v edelleen häsää niin paljon että siinä on mukit nurin ja leivät maassa nurin päin. Jos meillä olisi kaksi tuollaista 1,5v:ta, varmasti meillä olisi pian matto pöydän alla. Mutta kun meillä on toinen häsääjä, niin ei vielä pitkään aikaan...

  Mieluummin näin päin, kuin että olisi matto ja minä sitä hysteerisenä suojelisin :)

  Meillä on suunnitteilla matto tuonne tasojen eteen :) Saas nähdä kauanko sekään kestää puhtaana, ennenkuin mies kaataa kahvit tai maggaravoileipänsä siihen...hihi!

  VastaaPoista
 4. Juu, ei ole mattoa ruokapöydän alla. Lapset 2v ja 4,5v pitävät huolen että haaveillaan vaan :)
  Jonkin aikaa oli keittiössä tasojen edessä, mut yks kesä se meni pesuun ja ei enää palannut sinne lattialle. Sen verran kaikkea tippuu keittiössä, vaikka siellä häärää pääasiassa vaan aikuisia.

  VastaaPoista
 5. Haaveena täälläkin olisi matto pöydän alle, mutta odottelen että pikkuiset vielä kasvaa :)

  VastaaPoista
 6. Mullakin on sellainen haave. Mutku mulla on 3 lasta - 10, 13 ja 33 v.
  Joten eiii onnistuu :P

  VastaaPoista
 7. Meillä on matto pöydän alla, perheessä kolme poikaa: 1v4kk, 3v ja 5v. Koira imuroi ruoantähteet, harvoin kyllä maidot matolle asti menee, mutta sitten kuivataan rätillä. Meillä on pesevä imuri jolla mattoja pestään muutaman kerran vuodessa.
  On se matto kyllä mukavan lämmin jalan alla.

  VastaaPoista
 8. Meillä on pöydän alla matto. Sotkasta ostettu, myyjä sanoi että hyvä lapsiperheeseen. Helppo pyyhkiä lika ja jos nestettä kaatuu niin se jää maton pintaan hetkeksi, mä sit rätin kans juoksen täällä :)
  Tuossa näkyy mattoa: http://whiteandblack.blogspot.com/2010/10/kitchen.html

  Valkosen olisin halunnut mut sehän ei oo mahdollista ennenku lapset kasvaa :)

  VastaaPoista
 9. Ei oo mattoa (lapset 12 ja 15v.), eli ei se oo kenenkään iästä kii ;D

  VastaaPoista
 10. Joo ei oo vieläkää mattoa. Ja apinat on 5 ja 6! Kivahan se olis.. Ehkä uuteen keittiöön sitten.. :)

  VastaaPoista
 11. Ei ole, eikä tule :)
  Koiran ollessa vielä talossa, oli meilläkin matto, vaikka oli pieniä lapsia. Mutta kun "imuri" lähti, niin ruuan murut tuli;)
  Isommat ei sotke, mutta kaksi pienintä sotkee, kun toinen yrittää ja toinen opettelee syömään.

  VastaaPoista
 12. Mioon entinen mattomyyjä; joten muutama sananen asiaan. Sisal saattaa olla jonkin verran piikikäs pieniä jalkoja ajatellen, eli ainakaan halpaa ei kannata ostaa.

  Suosittelen tuollaisia polypropeenimattoja kuten linkin kuvastossa Kerala, Piano ja Ruutu. Ne jonkin verran muistuttavat luonnossa sisal-mattoa. On helppo pitää puhtaana.

  http://www.mattokymppi.fi/kuvasto/M10_kuvasto_2011-2012_web.pdf

  VastaaPoista
 13. Taitaa olla muuten Louhi eniten sisalia muistuttava. Sitä ei ollut vielä silloin kun ite noita möin.

  VastaaPoista
 14. Katja, upeeta kun linkkasit. Varsinkin tossa pianossa on upee kuosi, jatkan kuolaamista!

  VastaaPoista
 15. Meillä on lapset nyt 10, 13, 15 ja 16. Olin niiden ollessa pieniä ihan vakaasti sitä mieltä, että matto pöydän alla on jotain täysin järjetöntä. Hullukshan sitä varjellessa tulis.

  Kuitenkin mun siskolla on matto pöydän alla vaikka sen lapset on max 10v ja mä sit kans jotenki aloin lämmetä ajatukselle. Viime kesänä meille sit tuli Ikean iso sisalmatto (joka muuten tosiaan on piikikäs paljaalle jalalle), kooltaan 2 x 3m ja hinnaltaan 99€ (edullinen siis). Väriltään se vaalein niistä.

  Noooooh, meni sit hetkonen ja MIES avas yhden "pikkasen" käyneen mustaviinimarjamehupullon... matolle kuohahti. Huoh. Millään ei lähteny puhtaaksi. Siinä se matto kuitenki jonkun aikaa vielä tökötti ja keräs lisää sotkua itteensä. Myös kissa teki osansa sotkemisesta suolistamalla saaliinsa matolla.

  Ennen joulua hankin sitten samaisen maton tummana versiona. Tässäkin kissa on jo ainakin kertaalleen ehtinyt nauttia ateriansa, mutta tässäpä ei lika näy! Joten toivon, että tämä matto ajaa asiansa hiukka kauemmin kuin sen pari kk mitä edeltäjänsä ehti olla asiallisen näköinen. On tää kuitenkin huikeen paljon siistimpi näky nyt, ne irtomurut pöydän alla ei näy ollenkaan ja on helppo imuroida.

  Olen kuullut, että joku oli tällaisen maton pessyt kesällä ihan vedellä ja harjalla ite. Aion kokeilla ensi kesänä vieläkö tuosta vaaleasta saa kalua. Sen vois ajatella myös katkaisevansa, sotkut on kuitenkin aika lailla vaan toisella päädyssä. Mutta kattoo nyt.

  Suosittelen siis kyllä mattoa mutta vasta sitten kun lasten pahin sotkuikä on ohi. Tai sit jotain sellasta mattoa minkä tosissaan pystyy sit kunnolla pesemäänkin.

  VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...