Eilen oli laskiaistiistai eikä päästy edes pyllymäkeen!
Sentään sain vähän leivottua, olisi tehnyt niin mieli laskiaispullaa mutta kaapissa ei ollut hiivaa, mikä pettymys. Pakko oli jotain makeaa saatava, joten leipasin laskiaismuffinssit. Tässä ohje:
Sentään sain vähän leivottua, olisi tehnyt niin mieli laskiaispullaa mutta kaapissa ei ollut hiivaa, mikä pettymys. Pakko oli jotain makeaa saatava, joten leipasin laskiaismuffinssit. Tässä ohje:
12 kappaletta
100 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
1 tlk (200 g) kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Täytteeseen
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
hilloa
Koristeluun
raesokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon kermaviili. Sekoita jauhot, kardemumma, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
Voitele 12 vuoan muffinipelti ja jaa taikina vuokiin. (Voit tehdä muffinit myös paperisiin amerikanmuffinivuokiin. Jaa taikina tällöin 10 vuokaan: isot muffinit nousevat reilusti paperivuoan yläpuolelle, jolloin ne on helpompi halkaista täyttämistä varten.)
Ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna muffineiden jäähtyä hetki vuoissaan ja irrota ne varovasti. Halkaise ja täytä täysin jäähtyneet laskiaismuffinit hillolla ja kermavaahdolla.
100 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
1 tlk (200 g) kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Täytteeseen
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
hilloa
Koristeluun
raesokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon kermaviili. Sekoita jauhot, kardemumma, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
Voitele 12 vuoan muffinipelti ja jaa taikina vuokiin. (Voit tehdä muffinit myös paperisiin amerikanmuffinivuokiin. Jaa taikina tällöin 10 vuokaan: isot muffinit nousevat reilusti paperivuoan yläpuolelle, jolloin ne on helpompi halkaista täyttämistä varten.)
Ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna muffineiden jäähtyä hetki vuoissaan ja irrota ne varovasti. Halkaise ja täytä täysin jäähtyneet laskiaismuffinit hillolla ja kermavaahdolla.
Hyviä olivatten nämäkin!!!
Namskis!kiitos ohjeesta. Näitä syntyy varmasti meillä ihan lähiaikoina.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, näitä voiskin vähän soveltaa tytön synttäreille :)
VastaaPoistaKiitos ohjeest, jännä versio laskiaispullist et kyl täyttyy kokeilla pian :)
VastaaPoistaJust tänäään mietin että miks ei vois joskus tehhä laskiais muffineja! :)
VastaaPoistaMoikka.
VastaaPoistaAloitin juuri oman sisustusblogini ja laitoin sinun blogisi listalle jossa kerron mitä blogeja seuraan aktiivisesti. :)