7.5.2012

Valaisin kriisi

Jokin aikaa sitten tuli hankittua Ikean musta Foto-valaisin olohuoneeseen.


Rakas mieheni teki mulle killerin..... eräänä päivänä huomasin palattuani kirpputorilta, että koko valaisin on napattu pois katosta....miehen hakattuaan siihen päätänsä noin tuhat kertaa, jollakin meni sitten nervi :)

Lamppu on iso ja huonekorkeus matala, ja olkkarinpöytä kun otettiin pois (pikku termiittien takia), lamppu on just sopivasti vähän pidemmän ihmisen otsan korkeudella.

Nyt tuossa kohtaa ei ole sitten lampun lamppua.
Uusi olisi hankittava, mutta se onkin sitten vaikea rasti.
Tykkään siis myös kovasti valaisimista, mikä ylläri. Olisi kiva kerrankin vähän panostaa. Olen kuullun sanottavan, että aina kannattaisi satsata laadukkaisiin valaisimiin, ne sitten kestää vuosikymmenet käytössä.

Olisikin vähän villi idea, että ei hankkisikaan niitä iänikuisia Ikean lamppuja, kuten tapaan aina tehdä!
Mutta mikä lamppu, se onkin sitten ihan hirmu vaikeaa.

Normann Copenhagenin Norm 06, tosi kiva, mutta kun olen karsinut tuota romanttista puolta kovasti pois, onko se sittenkään se oikea?

Muuton Myy-valaisin, keittiövalaisin-tyyliäkö?


Le Klint, köyhälle niinqu "out of price range".

Muuton Unford, muttaku tämä on silikonia...arveluttavaa...
Vai turhako tässä on hienostella, menisi vain Ikeaan?Onkos teillä lempivalaisimia? Kernaasti kuulisin teidän mielipiteitänne!!!!


12 kommenttia:

 1. Jos ongelmana on matala honekorkeus, niin ajattelisin, että parhaiten huoneeseen sopisi tuollainen matala valaisin. Esim. tuo Ikean Kulla-plafondi ei ole ollenkaan hassumpi. Löytyy varmasti myös muita moderneja valaisimia, eli ei tarvitse lähteä sille romanttiselle, vanhanaikaiselle lasiplafondilinjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plafondit, ne normaalit, on kyllä niin rumia. En ole vielä päättänyt, minkä lampun tohon hommaisi. Se Kulla on plafondiksi tosi kiva.

   Poista
 2. Valaisin-pohdintaa täälläkin. Olisi tarjolla tyylikäs valaisin keittiöön, mutta matalan huonekorkeuden vuoksi melkein kasvojen tasolla. Keittiön pöydän päällä ei ehkä haittaa, mutta näyttääköhän silti pöljältä. No ei auta kuin kokeilla. :)

  Tuo keskimmäinen valkoinen Ikea voisi sopia, jos ei liian matalalle tule. Keltainen olisi taas muuten kiva ja pirteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se..ehkä kallistun siihen Kulla-valaisimeen. Tai sit ei :)

   Poista
 3. Minullehan kotiutui harmaana tuo MUUTOn unfold -valaisin. Aivan loistava ja parasta siinä on se että se on silikonia! Päätä voi hakata siihen jatkuvasti, mutta se ei tunnu miltään, kun materiaali on erittäin pehmeää. Suosittelen.

  PS. Minulta on myös tuollainen metallinen vanhantyylinen IKEA:n valaisin varastossa, jos haluat ostaa/testata.

  VastaaPoista
 4. Minä tykkään tehdas- tyylisistä valaisimista. Ruostetta ja kaikkea muuta kivaa. :) mikä yllätys!

  VastaaPoista
 5. Eikö sitä vaa voinu nostaa korkeammalle? Ja jos ei nii plafondi kai on ainut vaihtoehto!?

  VastaaPoista
 6. heips :)
  Minä tykkään bling bling lampuista...sitten kun kerroit että kannataa sijoittaa kalliiseen lamppuun tai siis laadukkaaseen, no minä en siitä piittaa, kun yleensähän kun ne on katossa, niin eihän ne siellä katossa miksikään mene...että sen takia olen eri mieltä asiasta ja kun ostan vain halpaa, niin kyllä minulla on kestänyt laput katossa.
  Toiseksi se etu on jos hankkii halpaa ja jos se nyt jostain syystä meneekin rikki..voi ostaa uuden ja taas saa uutta ilmettä kotiin :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoitusvirheitä tuli siis lamput katossa..eikä laput..

  VastaaPoista
 8. Cinnabaria: niin ne alkuperäiset plafondit on HIRVEITÄ.
  Elisa: Keltsi on kiva mutta se korkeus, taitaa tyssätä siihen.
  Enne: loistava argumentti, mun täytyy myydä tuo idea meidän Insinöörille :) Se Iksun lamppu on kyllä kiva, mutta taitaa tyssätä siihen korkeuteen...
  Maanvaiva: sama maku meikäläiselläkin, mutta kun en halua mitään tekoruosteisia vaan pitäs olla joku aidosti vanha sit kans.
  Pieni lintu: ois ois, mut sitten olis ollut ihan höpsön näköinen. Mutta laitoin sen foton nyt keittiöön ja sinne se sopii.
  Hannele. No nii just, meidän alkuperäinen foto keittiössä on roikkunut siinä siitä asti kun muutettiin syyskuussa 2006. Eikä oo ruma ja rikki vieläkään :) Nyt kyllä otin sen irti ja laitoin tuon olkkarissa olleen foton tilalle, ja käy kyllä sinne tosi hyvin kun on pöydän päällä.

  VastaaPoista
 9. Meillä on kanssa matala olkkari ja se tekee lampun valkaamisesta tooosi vaikeeta. Vuosi ollaan katteltu lamppuja. Ei vaan ole löytynyt sopivaa. Jään jännityksellä odottamaan mitä valkkaat teille. Jos sais vaikka jotain ideaa itelle. =) Normann Copenhagenin valaisin on vaan niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sans muuta, hitto näitä minikorkeuksia nykyajan taloissa. Normann on kyl aika ihqu, mut se ehkä sopis sinne makkariin paremmin?

   Poista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...