8.4.2013

Matto poikineen

Tässä blogissa on podettu mattokriisiä luultavasti sen koko olemassaolonsa ajan.
Ja taas on mattopohdinnat olleet mielessä.

Nyt olen jo päässyt pohdinnoissa niinkin pitkälle, että olen tajunnut että pehmeät ryijymatot täytyy vain unohtaa. Meillä tätä pissaäksidenttiä sekä koiran oksennusta tapahtuu sen verran useasti. Nytkin tällähetkellä ryijymattomme on varmasti 12. kertaa pesulassa. Joka on muuten halpaa kun saippua!

Päätin nyt vihdoin että maton täytyy olla puuvillaa eli vesipestävä tapaus äksidentin sattuessa.
Harmi sinänsä kun jokainen puoti ylpeilee mitä upeimmilla villamatoilla. No ei auta pyllistää, kun p***at on housussa.

Netin ihmemaasta löytyi seuraavat vaihtikset:Lappljung ruta, Ikea, 2 m x 2 m, 59 €


Marocco-puuvillamatto, Hobby Hall, 140 cm x 200 cm, 79,90 €Ellos Home-matto, 140 cm x 200 cm, 69 €.


Näkisitkö jonkun näistä Hyypiölän olkkarin lattialla? Vai onkos tarjota villiä korttia?


24 kommenttia:

 1. Mä aattelisin tota marokkomattoo, tai mites olis se mustahevonen täältä: http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=761534&storeId=3444&catalogId=3444&shopId=3060000&compartmentId=3060100&categoryId=3060105
  Ihan minkä värisenä hyvänsä :)

  VastaaPoista
 2. No kaikkihan noista teille passais, mut parhaiten mun mielestä ehkä kuitenkin toi ylempi Ellos-matto.

  VastaaPoista
 3. Itsellä on tuo ikean Lappljung matto keittiössä ja täytyy kertoa että matto on hinta-laatu suhteessa yks yhteen eli täys paska.Maton pesu omassa vessassa: mahdotonta saada ensinnäkin puhtaaksi sekä matto jäi ikävästi "ryppyiseksi" eli vaihtoehdoksi jäi laittaa matto märkänä parketille ja pöytä painoksi että tulee sileäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tietysti, on tietty samaa sarjaa saman lafkan Myrliljan kanssa. Ihme fletku ja rimpula joka menee oudoille rypyille ja harjanteille eikä pysy sileenä lattialla. Kiitos tästä vinkistä niin karsin oitis tämän listalta poijes!

   Poista
 4. Pakko tässä kohtaa mainita, että villamattojen puhtaanpito on kyllä melkoisen helppoa, ne kun ihan oikeasti tuntuvat hylkivän likaa (vaikka itsekin aluksi suhtauduin epäilevästi)! Meillä kisu aina silloin tällöin puklailee matolle ja viimeksikin tuli kellertävää lientä ruuan mukana. Otin vain keittiölastalla ruuat pois ja pyyhin ihan vain pelkällä vedellä kostutetulla rätillä ja kaikki lähti pois eikä jälkeäkään jäänyt, ei myöskään hajuja. Meillä siis Ikean blogimatto. Eläinten oksennukset siis on ainakin helposti pestävissä siitä, tietysti pissaäksidentti on varmaan astetta haasteellisempaa.

  Meillä oli ennen myös paljon ryijymattoja, joista olen pikku hiljaa luopunut lian kerääntymisen lisäksi juurikin tämän pukluasian takia. Vaikkakin meillä sitä tapahtuu tosi harvakseltaan, on ruokapuklun korjaaminen hapsujen välistä melkoista hommaa. Myös mattoja tampatessa kauhistelin aina sitä roskan määrää, mitä matto oli itseensä kerännyt, vaikka pari-kolme kertaa viikossa imuroinkin. Blogimatosta näkee heti, tuliko kaikki roska pois. Voin siis puhua villamattojen puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villamatto on kuulemma kiva pitää puhtaana mutta meillä on ongelmana tuo kun tuo nuorempi ei vaan opi potalle millään ja se vaan pissii sinne tänne. Ja se pissi on niin vahvan hajuista että siinä ei pyyhkiminen auta vaan pesuhommiksi menee jos et halua kusen hajussa asua.
   Ja kun on koira niin ymmärtäisin tuon villamaton olevan aika karvankerääjä, ja kun en himosiivooja ole, pakko ostaa käytännöllisempi ratkaisu. Totta tuo ryijymattojen liankeruu, ihan ällöttää jos mattoa tamppaa kuinka paljon paskua se vetääkään, hyh.

   Poista
 5. Miten ois väliaikaisesti muovimatto? Ovat nykyisin upeita verrattuna vanhoihin.....esim. Ellokselta. Helppo pitää puhtaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muovimatot on kivoja. Meillä on nytkin sellainen olkkarissa, pidempi käytävämalli ja on mahtava. Se kyllä lähtee kesäksi terassinpuolelle mutta tuommoinen parinmetrin leveä voisi olla hyvä vaihtoehto olkkariin.

   Poista
 6. Anno Pandora sopisi hyvin. Mä tahtoisin tämän meille niin kovasti.
  http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=883135&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10063&categoryId=10510&gclid=CNqm0uPiu7YCFc94cAod2nAApg#

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annon Pandora on ollut kuolattavien listalla mutta penteleet on villamattoja, ja villa ei käy meille :( Harmitus on suuri.

   Poista
 7. Itse olen ihastunut muovimattojen helppohoitoisuuteen. Varsinkin keittiössä. Koiramme on omaksunut tavan hoitaa oksentamisensa keittiössä. Kyllä joka kerta tulee kiitettyä muovimattoja kun niitä kuurailee. Ja valikoimista löytyy moneen makuun.

  KatjaS

  VastaaPoista
 8. Hobby Hallin mattoa olen itsekin kuolannut! Ikean matto taitaa olla kyllä ehkäpä enemmän teille sopiva. Ja kannattaa mennä nopsaan ostamaan - nythän on se -10% kamppis menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin rimpula etten taida hankkia tuota iksun mattoa. Mietitään, mietitään...

   Poista
 9. Marokko! Just eilen tilasin itelleni sen käytävämallin kun halusin eroon karvamatoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marokko on aika vahvoilla....hitsi kun se on vaan niin pieni.

   Poista
 10. Olen itse katsellut JUST noita samoja mattoja! Koska en asu minkään Ikean lähistöllä, en päässyt ostamaan ykkösvalintaani Lappljung Rutaa ja melkein päädyin Hobby Hallin Maroccoon. Sitten lähdin ihan eri suuntaan ja päädyin Vallilan Blocks-mattoon (kts http://meitikka.blogspot.fi/2013/04/olohuoneen-muutos-jalleen-kerran.html) . Voisi sopia Hyypiöläänkin?

  VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...