4.3.2014

Hyvä Paha Ikea

Minua heitettiin haasteella  Projekti Verkaranta-blogista.
Idiksenä tässä haasteessa on, että ilmiannetaan ne omat Ikean suosikit, mitkä kodissa lojuu.
No mikäs siinä, Hyypiölässä näitä Ikealaisia riittää!

Lastenhuoneessa on perintökalusteet mutta leluille hankittiin vielä extra-säilytystilaksi second handina Stuva-kaappi.

Vanhempien makkarissa on mun itse tuunaama Anaboda-laatikosto. Alunperin koivunvärinen jonka maalasin valkoisella, etupaneelit liitutaulumaalilla ja sivut tapetoin.Yläkerran tasanteella on Ikean lipasto, jossa säilytetään pojan vaatteita.
Sitten se uusin ja ihanin lisä meidän Ikea-perheeseen. Uusi sohva. Olen ollut julmetun tyytyväinen tähän, edukkaasti tyylikäs.
Isompikin voisi sohva olla kun meitä on 4 henkeä ja koira, mutta en mitään divaanimöhköä halua kun huoneet on pieniä.

Huomioi yksi elävä sohvatyyny.

Ns. tv-tasona Ikean Bestå. Monella on tämä enkä ihmettele, edukas ja tilaihme. Nämä syö meillä viihdelaitteet, Dvd-levyt ja cd:t. Isompi kaappi syö vielä printterin ja paperivaraston.


Tuolin takana on Expedit-hylly kersain leluja varten. Ei niin mun lemppari kylläkään, mutta asiansa ajaa loistavasti. Hyllyyn kun saa erilaisia laatikoita ja säilytyslokeroita.


Olkkarin nurkassa on yksi baarituoli, jonkinnäköinen sivuopöydän virka on tällä.


Köökissä on seinäkaappi. Meillä kun oikeaa kaappitilaa on vähän, tämä pelastaa hieman tilannetta.

Eteisessä jo valikomasta poistunut Hemnes-puusohva. Tämä on aivan loistava keksintö joka säilöö lasten kura- ja talvihaalarit.

Ja kun taloudessa asuu niitä mini-ihmisiä, apupalleja tarttee olla että ylettävät tarpeilleen ja pesuille.
Näiden lisäksi on kaikenlaista laatikkoa ja säilytysjuttua myös mutta niitä on turha listata...


Jaa että mitä mieltä olen Ikeasta. No, Ikea kantaa aivan turhaan minusta huonoa leimaa. Toki valikoimasta löytyy näitä pilipali-kalusteita jotka käytössä eivät kestä, mutta Ikeassa on myös laatua. Ja voidaanhan puhua oikein Designistä varsinkin Ikea PS-malliston kanssa. Siitä löytyy aivan upeita tuotteita.
No persoonaton, ehkä? Mutta näitä kalusteita pystyy tuunaamaan oman mielen mukaan miltei loputtomasti. Ja varmasti saa omannäköistä.
Itselläni tuppaa tuo mieli myös vaihtumaan sen verran usein, että Ikea on myös siksi oiva vaihtoehto. Tyyliä ja kalusteita voi sitten silloin tällöin vaihdella, kun ne ovat kohtuuhintaisia.
Eli pinnat täältä Ikealle, ehdottomasti.

Haaste lähtee jakoon näille blogeille:
Kotikolmio
Carouselia
Hanna´s Powderroom
Ihan höpönä sisustukseen

16 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta. Kyllä sitä Ikeaa meiltäkin löytyy. Täytyykin tarttua tähän heti tän viikon aikana, etten taas unohda :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti haasteen heittämisestä! Koppi otettu :) Meiltäkin löytyy jonkun verran iketsun kalusteita. Yritän viimeistään viikonloppuna ottaa kuvia päivänvalon aikaan.

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva lukea tätä :) Ikeaa löytyy varmasti vähän joka kodista. Tuo uusi sohva on tosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tattis. Oon niin supertyytyväinen tuohon että halkeen!!!

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Koitan päästä kuvailemaan päivänäöllä, kyllähän sitä Ikeaa meiltäkin löytyy :)

  VastaaPoista
 5. Täydellistä! Ja ihan ensimmäisenä pitää kommentoida elävää sohvatyynyä, kesti aikansa ennen kuin sen löysin ;)

  Tuo teidän sohva on ihan mielettömän kaunis. Itsekin sitä havittelen, mutta saattaa olla turhan pieni meidän olkkariin.

  Erityisen hienoa minusta teillä on, että koti ei ole todellakaan persoonaton!! Päinvastoin. Ja vaikka monia tuttuja ikealaisia sieltä löytyykin, ne elelee sulassa sovussa muiden kanssa. Ja tuunattuna Ikea on varsin loistava! Ei tee pahaa tuunata, kun hankintahintakin on ollut maltillinen. Tuo teidän maalattu/tapetoitu laatikosto/lipasto on siitä mielestäni täydellinen esimerkki. Upea!!

  Kiitos ja kumarrus, että pääsimme kurkistamaan teidän ikealaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se elävä tyyny osaa kyllä aika hyvin maastoutua :)
   Kiitos Jutta ihanista sanoistasi, arvostan sanojasi kovasti!

   Poista
 6. Kyllä sopii mainiosti tuo uusi sohva teidän olkkariin! Tila näyttää kuvissa isommaltakin, ja yhtenäisempi kokonaisuus muun sisustuksen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis Heli, niin se tuppaa olemaan että kuvissa tila näyttää jotenkin suuremmalta..mutta nyt kun toinen sohva läks niin kyllä tuli avarampi fiilis!

   Poista
 7. Heips,
  Ekaa kertaa eksyin blogiisi tämän Ikea-postauksen perässä. Olisin kysellyt, että mitä mallia ja millä kankaalla tuo teidän Ikea-sohva on? Itsellä uuden omakotitalon kalustus edessä ja olohuoneeseen sohva haussa..vaikka kuinka haluaisi ostaa ehkä jonkun kalliimman niin pitää aatella budjettia että muihinkin asioihin jää rahaa. Onko tuo sohva ollut teillä kauan ja kuinka tyytyväinen olet sen laatuun...? Terveisin, Nohna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on vasta uusi. tammikuussa hankittu! Joten sen pidempiä käyttökokemuksia mulla ei ole antaa sohvasta. Tähän mennessä ei mitään valittamista. Vielä.
   Sohva on Isunda-kankaalla. Mutta hyvää olen kuullut mitä olen kyseisen sohvan omistajilta kysellyt.

   Poista
  2. Pakko tähän vielä kommentoida Nohnalle, että mulla on tuo Karlstad ollut Isunda-kankaalla pari vuotta, ja olen to-del-la tyytyväinen!

   Sohva on kestänyt kovaa käyttöä, sekä löhösohvana että vierasmajoituksena (ei siis ole vuodesohva) kolmen kissan taloudessa säännöllisin lapsi-vierain. Vieraat ovat kehuneet hyväksi nukkua, ja itsekin olen pari pidempää sairasloma-jaksoa majaillut käytännössä sohvalla. Toki noita selkänojatyynyjä pitää käytössä hakkailla aina malliinsa, mutta tämä on kyllä mielestäni kaikilla irtotyynyllisillä sohvilla "ominaisuutena".

   Mutta jos semmoista ryhdikästä "seurustelusohvaa" hakee (istutaan rinnakkain ryhdikkäänä), ei tämä mielestäni ole oikea valinta, vaan pikemminkin siihen rentoon oleiluun sopiva soffa... :)

   Poista
 8. Pitkästä aikaa taas blogimaailmassa ja satuinpa sun blogiasi taaksepäin selatessa törmäämään tähän, kiitosta vaan haasteesta! ;) Ehdottomasti nappaan mukaani, täältä kun sitä Iikkeaa löytyy myös ja tyytyväinenkin olen ollut... :)

  VastaaPoista

Hyypiö tykkää kovasti kommenteista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...